...

Vijest

jedna u nizu ...

Pobjeda rukometaša protiv Dervente

Rukometaši RK Gračanica sinoć su u dvorani “Luke” odigrali drugu pripremnu utakmicu. Protivnik je bila sjajna ekipa Dervente, ali su zasluženu pobjedu rezultatom 30:29 (19:13) ostvarili domaći rukometaši.

Domaći su kontrolisali igru tokom cijelog susreta, čak i u periodu kada su u igru ušli igrači sa klupe. Sa druge strane u ekipi Dervente su sve vrijeme na terenu bili igrači iz prve postave ali nisu uspjeli ostvariti pobjedu protiv motivisane ekipe RK Gračanica. Najbolji strijelac u domaćem taboru bio je Hariz Begić, dok je drugi novajlija Tufekčić u prvom nastupu pred domaćom publikom odigrao samo prvo poluvrijeme te upisao 2 gola. Povratnik Salkić pokazao je da će biti ogromno pojačanje. Salkić je postigao 4 gola ali je sa nekoliko sjajnih poteza iznudio aplauze domaćih navijača. Doborac nije nastupio ni večeras, kao ni Hamidović čiji je status još uvijek nepoznat.

Naredni izlazak na teren rukometaši će imati u srijedu kada u Gračanici gostuje ekipa Konjuha, dok naredne subote Gračanlije gostuju u Derventi.

Odgovori