...

Vijest

jedna u nizu ...

Tufekčić i Begić složni: RK Gračanica će naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH

Rukometaši RK Gračanica su već peti dan u trenažnom procesu. Na treninzima se radi jako dobro, te je ispunjena i jedna od glavnih stvari koju je tražio trener Gopo, a to je prisustvo svih igrača zbog uigranosti ekipe ali i fizičke pripreme ekipe. Odsutni su bili Ahmetašević (reprezentativne obaveze), Ilić (prehlada), Alibegović (povreda) i Hamidović (neopravdano).

“Prije svega htio bi da pozdravim sve navijače RK Gračanica, moj dolazak u Gračanicu nije veliko iznenađenje, jer sam dugo vremena pregovarao sam upravom RK Gračanica. Imao sam potrebu i želju da se vratim kući, zbog porodice jer sam skoro postao i otac, jako je naporno putovati i biti razdvojen od porodice. Nadam se da ćemo uspjeti ostvariti naš cilj, a to je ulazak u Premijer ligu BiH, te da u narednoj sezoni budemo stabilna ekipa u Premijer ligi”-rekao je Adnan Tufekčić, lijevi bek koji je u ekipu RK Gračanica stigao iz RK Vogošća Poljine Hills.

“Mislim da je došlo do zasićenjašto se tiče mog matičnog kluba Konjuh, želio sam promjenu, a najbolja promjena za mene trenutno a i za nastavak moje karijere je svakako Gračanica koja je uvijek važila za jednu zdravu sredinu. Još jedan razlog je publika i sam grad koji da tako kažem diše rukometom. U ovom trenutku najvažnije je da se dobro pripremimo, a sve ostalo će doći samo po sebi”, izjavio je povremeni bh. reprezentativac, Hariz Begić.

Prvu pripremnu utakmicu rukometaši RK Gračanica igrati će u srijedu, 18.01, u Živinicama protiv Konjuha.

Odgovori